BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 23 martie 2010

Tu cand iti strangi gunoiul?

M-am saturat de atitudinea asta specific romaneasca gen:
"Daca pe altii nu-i intereseaza de ce sa ma intereseze pe mine?"
"Daca altii nu fac de ce sa fac eu?"

De ce?
Pentru ca "altii" poti fi tu!
Si daca tu vei face poate vei fi un exemplu pentru multi!

Asa ca oameni buni din toate partile, haideti sa dam un exemplu si sa ne inscriem la actiunea de curatare a Romaniei. Detalii AICI!

Pana una alta puteti sa va inscrieti si la actiunea de cartare, mai exact procesul de identificare a mormanelor de gunoi din "locuri sau arii restrânse din păduri, de pe câmpuri, de lângă albiile râurilor, de pe marginile drumurilor, din popasurile turistice, în general din natură, unde se găsesc multe gunoaie aruncate de diverşi cetăţeni."

Caz: Weekend liber! Vreme frumoasa! Primavara! Iarba frageda ce emana mirosul acela de prospetime si curatenie! Floricele de toate felurile! Un raulet agitat si spumos ce iti incanta auzul si e gata sa iti raceasca in cel mai scurt timp bericica!
Si se duce "boul" la pascut, ca vezi doamne e aer curat si vrea sa se bucure de natura; natura pe care o rasplateste apoi cu cateva "cadouri".

Am gasit astfel de "cadouri", pet-uri mai exact, si pe un traseu turistic la vreo 3 ore de mers, intr-un loc cu belvedere. Intrebarea mea este: Ce fel de om poti fi sa mergi atat pe jos prin padure si apoi sa iti arunci gunoiul acolo? Pentru ce te duci, sa admiri privelistea sau sa lasi "privelisti" in natura?

Fi voluntar pentru o zi! Sunt convinsa ca o sa ramai cu o mare satisfactie in suflet ca ai contribuit la curatarea atator locuri spendide, pe care altii nu le apreciaza!


Si ea va aprecia gestul tau!

2 comentarii:

untip spunea...

am spus ca nu mai scriu comment-uri pe blogu' asta (cel putin la anumite posturi) dar totuşi subiectul de fata merita o excepţie.
daca te interesezi si ne dai detalii in ceea ce priveşte desfăşurarea acţiunii in Mehedintzu'/Drobeta in viitor eu vreau neapărat sa particip.
Cred ca acţiunea asta e semn de dezghiolbanizare (termenu' are drepturi de autor :)) a Romaniei. Tin minte ca inainte de invazia peturilor si a ambalajelor din plastic tara asta avea peisaje in care nimik nu iti zgaria privirea. Sa vedem daca reusim sa demonstram ceva lumii civilizate...
...so count on me baby

Zaza's sis spunea...

ok, o sa va tin la curent, cu toate actiunile lor, si sa ne implicam si noi
tu esti deja inscris in caz ca nu stiai :)),