BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 9 februarie 2010

Carte vs film

"Într-un cinema de la periferie, doi şobolani rodeau o rolă de film.
- Ţi-a plăcut filmul? întreabă unul.
- A fost bun, dar parcă tot mai bună era cartea.


Unele din cartile care mi-au placut mult si filmul mai deloc: Padurea Spanzuratilor-Liviu Rebreanu ( apropo sunt innebunita dupa stilul lui nu neaparat ce a scris), Contele de Monte Cristo-Alexandre Dumas, Dune-Frank Herbert, pe care ma tot omor sa o termin acum, si da stiu ca e o carte pe care cu greu o lasi din mana cand te apuci de ea, nu ma injurati dar na.. mai trebuie sa ma joc si cu fiemea de-a v-ati ascunselea, sa citim Cartea Junglei, Cenusareasa si uite asa cartea mea ma asteapta trista pe raft..
In genere mi se pare ca filmul nu reflecta nici pe jumate din sentimentele, descrierile, pasiunea, revelatia, imaginatia pe care o carte ti le ofera..
Nu degeaba expresia "ca o carte deschisa".
Anyone? Un film mai bun decat cartea?

16 comentarii:

TZTZA spunea...

draga mamaie...da-mi un nume de carte care sa reflecte atat de bine efectele din avatar sau sangele si cenusa din blade...sau scartaitul de cauciucu si caii putoare din fast and irritated...in fine...cartile e bune si ele...da tot mai bun e un 3d...asa ca nu incerca noua sa ne vinzi castraveti din cauza ca tu nu ai mai vazut un film bun de ceva timp...sau ai adormit la ultimu ...vezi ca ai sa dai o ciorba

Serghei spunea...

Draga TZTZA !
Cred ca ai ales cele mai proaste filme pentru ca ataca cartile.
Avatar ??? really ??? REALLY ????? 2F2F ????? REALLY ?!??! BLADE ?????
Mamaie poate stie ce vorbeste, dar din pacate nu are dreptate... asa ca va rog sa va uitati la KIDULTHOOD SI ADULTHOOD in ordinea asta, si o sa vedeti o realitate redata foarte corect.
V-am pupat !

Zaza's sis spunea...

frate vorbeam de ecranizari.. mosilor ce sunteti!!!

Zaza's sis spunea...

si da ma dau si ciorba aia, dar asta numa pentru Liquid Tension, asta daca poti sa-ti misti azi picioarele pana-n incoa..MOSULE

TZTZA spunea...

ba john wayne nu crek ma intereseaza parerea ta tinand cont ca mai mult d jumate din cunostintele tale sigur au vazut filmele...am sters ce ams cris mai inainte pt ca trebuia sa ne certam cateva zile pe filme...hai k vin la ciorba ca se trezi si sorata mamaie.

Zaza's sis spunea...

Daca nu stiti ce-i aia va spune mamaie:
Ecranizarea (cunoscută şi ca Adaptarea cinematografică) este prelucrarea unei opere literare epice sau dramatice în a rezulta un scenariu care să permită transpunerea lui în film.
O condiţie esenţială a acestei adaptări este aceea ca scenariul să respecte intenţiile autorului operei iniţiale, care să fie exprimate prin mijloacele specifice cinematografice(sursa Wikipedia)
Priceput? opera literara transpusa intr-un film. ce realitate redata corect? aia e altceva.. si un film care sa nu fie numai cu negrii se poate?
A si apropo mi-a placut Blind Side..
Serghei pe unde te-ai ascuns in ultimul timp?

TZTZA spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
TZTZA spunea...

ba nu mai ma enerva cand ma schimb...ca in amre parte ecranizarile dupa carti au fost de kkt...in afara de astea noastre capodopere...cum ar fi pacala...sau ion...nici nushtiu de ce ma cert cu tine pe net...hai k luai paru la mine

Zaza's sis spunea...

Frate ce ai te sculasi cu fata la perna? nu fu soramea pe la tine ieri? :)) hai sa-ti dau ciorba aia de burta sa te calmezi..si ia si paru sa vedem care pe care..muhahahaaa

Zaza's sis spunea...

@soroo lasa lumea sa comenteze liber.. ce ai?

Alex spunea...

da soro! nu mai sterge comentariile! Jos cenzuraaaa! Jos cenzuraaaaaaa!!!!!

Zaza's sis spunea...

yes, yes that's right! so..anyone? o ecranizare mai misto decat cartea? promit sa citesc si cartea si ma voi uita si la film..dar asta doar pentru a-mi confirma ca e adevarat ce spuneti!

Serghei spunea...

vai de mama mea sunteti varza...
:(( :(( :(( :((
TOP 3:

1. NASUL (mult mai bun filmul decat cartea)
2. FORREST GUMP (mult mai bun filmul decat cartea)
3. Tacerea mieilor (aici sunt cam pe acelasi loc)

:D Asa ca, va pupa Serghei ! si va lasa sa va imbunatatiti cultura !

IAR ADULTHOOD SI KIDULTHOOD SUNT ECRANIZARI DUPA CARTI.ACTORUL PRINCIPAL ESTE CEL CARE A REGIZAT SI FILMELE SI EL A SCRIS SI CARTILE. SI AVEA DOAR 22 de ani atunci !
Va rog nu va mai bagati in seama far asa stiti. TZATZA ! 5 bile negre pentru tine !

Zaza spunea...

serghei stim si noi sa googluim...bine.pa

Zaza's sis spunea...

Sa inteleg ca tu ai citit cele 3 carti de sus? altfel nu ai putea sa iti dai cu parerea.. da sincer!

Anonim spunea...

SERGHEI PE ZONA !

aaaa DA !

Nasul,forrest gump, tacerea mieilor, kidulthood, adulthood, universul intr-o coaja de nuca si femeia vipera. cam atat. da le-am ciitit